Home

Kunst in het Rond viert feest!

In 2016 vindt voor de vijfde keer onze Open Atelierroute in Veldhoven plaats. Tijdens dit lustrum presenteren 36 Kunstenaars uit Veldhoven zich op hun eigen wijze.

Op 16 en 17 april 2016 openen zij hun ateliers en tussen 11.00 en 17.00 uur staan zij klaar om jou te ontvangen. Met behulp van het kaartje op deze website (klik hier) kun je zelf de route bepalen. De ateliers zijn te herkennen aan de “Kunst in het Rond-vlag”. Wil jij weten waar er kunstenaars bij jou in de buurt te vinden zijn? Dan is het weekend van 16 en 17 april 2016 een uitgelezen moment om kennis te maken met het werk van de kunstenaar en te zien hoe dit tot stand komt. Eén van onze belangrijkste doelen is om kunst toegankelijker te maken. Ga kijken bij de kunstenaar zelf, ga het gesprek aan en ontdek welke betekenis kunst kan hebben!

De opening

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 15 april om 20.00 uur door de Veldhovense wethouder Piet Wijman in museum ´t Oude Slot, Hemelrijke 6 in Veldhoven. Iedereen is welkom en ook de meeste kunstenaars zullen hierbij aanwezig zijn. Na het officiële gebeuren is er gelegenheid voor een gezellig muzikaal samenzijn tot uiterlijk 22.00 uur.

logo Kunst in het rond

Informatieboekje

Speciaal ter gelegenheid van het lustrum van de Open Atelierroute in Veldhoven hebben wij een handzaam boekje samengesteld dat je tijdens je bezoeken aan de kunstenaars als gidsje kunt gebruiken. De informatie in het boekje vind je trouwens ook op deze website terug.

Het boekje is bij de deelnemende kunstenaars te verkrijgen, maar o.a. ook bij

–    VVV in de Openbare Bibliotheek, Meiveld 2
–    Museum ´t Oude Slot, Hemelrijke 6
–    Gemeentehuis, Meiveld 1

De contactpersoon voor de atelierroute is: Carla van Olst, tel. 040-2454783

Inspirerend concept

Door de bereidheid van een groot aantal beeldende  kunstenaars om hun atelier gratis open te stellen voor publiek en een gesprek / dialoog aan te gaan met het betreffende publiek, is het mogelijk dit op een inspirerende wijze te realiseren.

De werkgroep die de atelierroute organiseert, wil hiermee het culturele klimaat in Veldhoven zodanig stimuleren dat inwoners van een rijk gevarieerd, prikkelend en avontuurlijk cultuuraanbod kunnen genieten dat hen mede stimuleert tot een frequentere en meer structurele cultuurparticipatie.

‘Kunst in het rond’ kiest nadrukkelijk voor beeldende kunst en beeldende kunstenaars. Het streven van Kunst in het Rond is zich te richten op de artistieke component van de kunsten.

logo Kunst in het rondDoelstelling van “Kunst in het Rond”

De Werkgroep Kunst In Het Rond richt zich op het stimuleren van kunstparticipatie door het Veldhovense publiek. Kennismaken met en kennis nemen van beeldende kunst en beeldende kunstenaars uit Veldhoven is het belangrijkste doel. Het gaat om de wisselwerking tussen kunstenaar en publiek, waarbij de kunstenaar het publiek deelt in zijn of haar kunstwerken. Het accent ligt dus duidelijk op het eigen werk.

De beoogde wisselwerking

– Een groot en breed publiek inspireren en enthousiasmeren voor allerlei vormen van beeldende kunst.

– Beeldende kunst ateliers in Veldhoven voor een groter publiek toegankelijk maken, waarbij:

– de bezoekers een kijkje in de keuken van de kunstenaars krijgen: aan de hand van producten wordt de dialoog aangegaan met betrekking tot werkwijze, motivatie, etc.;

– de ateliers bekendheid krijgen voor een groter publiek;

– de psychologische drempels van de ateliers worden geslecht;

– de bezoekers onderscheidend leren kijken: wie maakt wat, hoe en waarom.