Elly Dolman-Vos
Tekenen en schilderen

Als beeldend kunstenaar heb ik mijn opleiding gehad op de kunstacademie in Tilburg, waarna ik meerdere jaren heb gewerkt als lerares tekenen. Later heb ik mij ontwikkeld als autonoom kunstenaar. Tekenen en schilderen is voor mij erg belangrijk. Overal zie ik beelden of taferelen die ik vast leg in veelal snelle schetsjes.

Mijn werk is diverse malen geëxposeerd en bevindt zich op meerdere plaatsen waaronder de muziekschool in Veldhoven. Nadat ik in 1995 voor het eerst in China ben geweest ben ik zeer geïnspireerd geraakt door de Sumi-E schilderkunst. Ik combineer deze traditionele techniek met hedendaagse materialen en vormgeving. Deze techniek leent vooral voor snelle schetsen en vlotte penseelstreken.

Elly Dolman-Vos
Biezenkuilen 64
Veldhoven

www.ellyvos.nl

040 253 3573
ellydolman@hetnet.nl

 

Nelly Fredriksz
Gemmy Coppens-Coppelmans