Hieronder staat onze meest recente nieuwsbrief. Oudere nieuwsbrieven kunnen onderaan deze pagina worden aangeklikt om te lezen of te downloaden.


 

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\B8EYKNSI\logo_kihr_transparant.png

NIEUWSBRIEF

April 2022 nummer 17

Deze nieuwsbrief is geheel gewijd aan de Atelierroute

Wat een succes was deze editie van de Atelierroute! Na 2018 en een mislukte 2020 nu weer echt. Het mooie weer heeft ook geholpen, maar de nieuwsgierigheid naar leuke dingen was herkenbaar groot. Het was door alle risico’s met Corona iets anders dan andere jaren.

Een apart boekje met alle kunstenaars voor twee jaar. Daarnaast een los inlegvel met de deelnemers van de Atelierroute, die kon daardoor zo nodig makkelijker uitgesteld worden.

De vormgeving en uitwerking is gedaan door Siona Snel (ex-bestuurslid) en op afstand samengesteld.

Evaluatie

We hebben al veel evaluatieformulieren retour ontvangen, waarvoor onze dank. Stuur je formulier alsnog in mocht je dat nog niet hebben gedaan. Mail naar info@kunstinhetrondveldhoven.nl.

Onderstaand al enkele opmerkingen en suggesties.

Aantal bezoekers:

Er waren 6 kunstenaars die voor het eerst meededen en 8 minder dan in 2018. De deelnemers waarover extra publiciteit is verschenen in de diverse media hebben veel bezoekers ontvangen, boven de 100. De meeste kunstenaars ontvingen op zaterdag ongeveer 45 en op zondag ongeveer 65 bezoekers.

Communicatie:

Veel dank voor het vele werk voor de organisatie. Dat was het inderdaad, met name het verzamelen en passend maken van tekst en foto’s. Ook de adressen en contactinformatie gelijk krijgen kostte veel werk. En de afstemming wie doet mee en waar, was even uitzoeken. Maar het is goed gekomen. Het boekje, de flyers, de plattegrond en de website hebben een professionele uitstraling en ook bezoekers gaven hierover veel complimenten.

Publiciteit:

We hebben veel aandacht gekregen in de media. Contacten bij het ED en Veldhovens Weekblad hebben mooie artikelen opgeleverd. Ook zijn er in Waalre en Valkenswaard in huisbladen persberichten verschenen en in wijkkranten zoals Infolijntje in Veldhoven dorp.


Niet alle media hebben gereageerd op onze uitnodiging en/of de door ons aangeboden informatie gepubliceerd. Ook hebben veel kunstenaars op Social Media een uitnodiging geplaatst. Een volgende keer kan hier mogelijk nog meer gebruik van gemaakt worden. Vanuit het bestuur hebben we ook veel gepost op Facebook en Instagram. Door deze berichten verder te delen en te liken worden we steeds zichtbaarder op Social Media.

De Opening

De opening in ’t Oude Slot was gezellig en van belang om ook andere kunstenaars te kunnen spreken. Fijn dat wethouder Ad v.d. Oever (als plaatsvervanger van Hans v.d. Looij die verhinderd was wegens ziekte) betrokkenheid toonde. Dank aan Hans Sonnemans en het team van ‘t Oude Slot voor hun gastvrijheid!

Suggesties:

Dank voor het vele meedenken, hieronder wat suggesties en vragen:

    • Graag de mogelijkheid om bij elkaar te komen kijken, bijvoorbeeld vrijdagmiddag, zaterdag voor 11.00 uur voor de Atelierroute of een aparte afspraak maken. Mogelijk een kunstavond met presentaties, of bij de opening een presentatie van enkele leden, etc. Reactie bestuur: We gaan kijken wat haalbaar is, maar eerdere pogingen waren helaas geen succes. Er waren destijds kunstenaars die hun atelier speciaal openstelden voor de collega’s maar er kwamen geen bezoekers.
    • Plattegrond: er waren twee adressen net buiten het randje. Reactie bestuur: Iets groter betekende geen straatnamen meer, dus gaan we zoeken naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld, een ander programma voor koppeling adressen met kaart. 
    • Ideeën: met een QR code zodat je met je telefoon kunt doorklikken en een nauwkeurige plattegrond krijgt te zien. Zeker voor op de website.
    • Ook QR code om naar kunstenaars door te klikken.
    • Alle leden een nummer geven en dit gebruiken op de plattegrond. Reactie bestuur: niet alle nummers komen dan op de kaart, want niet alle leden doen mee met de Atelierroute.
    • Kleur van het inlegvel iets anders om verwarring met boekje duidelijk te maken.
    • In boekje ook QR code voor de site te bezoeken.
    • Ook link of id. op plattegrond voor reactie bezoekers.
    • Bij foto’s op Social Media ook de naam van de kunstenaar vermelden.
    • Foutjes oplossen: typefoutje, tijdstippen…
    • Bedrijven betrekken bij Kunst in het Rond.
    • Omroep Brabant benaderen voor aandacht. Reactie bestuur: We hebben hen benaderd maar geen reactie.
    • Ieder jaar Atelierroute. Reactie bestuur: Ervaring is dat collega’s niet voldoende nieuw werk kunnen presenteren.
    • Vaste datum voor Atelierroute. Reactie bestuur: Idee is weekend vóór Koningsdag. Dus voor 2024 zou dat 20 en 21 april worden. Planning is afhankelijk van feestdagen en andere drukke weekenden.

  Samaneh Gharibnezhad (boven) en Nicole van Herpen (onder)
  in het atelier aan het Donkerepad.

  Ria Alewijnse (boven) en Gerda van ’t Hul (onder)
  exposeerden samen in het atelier van Gerda aan de Lengtewal.

  Wilma Linders (boven) en Frank Vincent (onder) zijn bijna buren met hun ateliers aan de Kromstraat, Veldhoven dorp.

  Geertje Peggeman thuis (boven) en Eddy Kox (onder) in Sentrum 70

  Beeldmateriaal

  Voor communicatie in brede zin zoals website, facebook, persberichten etc. zijn we op zoek naar recent beeldmateriaal. Graag dit in groot formaat met beschrijving van het werk en je naam mailen naar Grasch@kpnmail.nl

  Suggesties/vragen

  Stuur een mail aan info@kunstinhetrondveldhoven.nl Wist je dat wij ook actief zijn op facebook en Instagram. De linken zijn bereikbaar via onze website: www.kunstinhetrond.nl

  facebookpagina: https://www.facebook.com/people/Kihr-Veldhoven/100014114508825.

   


  Hierboven staat de meest recente nieuwsbrief van Kunst in het Rond Veldhoven. Geïnteresseerd in oudere nieuwsbrieven? Die staan hieronder vermeld als pdf-document dat kan worden gelezen of gedownload:

  nr 16 – maart 2022
  nr 15 – december 2021
  nr 14 – juli 2021
  nr 13 – mei 2021
  nr 12 – december 2020
  nr 11 – september 2020
  nr 10 – mei 2020
  nr 09 – maart 2020
  nr 08 – januari 2020
  nr 07 – november 2019
  nr 06 – september 2019
  nr 05 – mei 2019
  nr 04 – maart 2019
  nr 03 – januari 2019
  nr 02 – december 2018
  nr 01 – november 2018