Hieronder staat onze meest recente nieuwsbrief. Oudere nieuwsbrieven kunnen onderaan deze pagina worden aangeklikt om te lezen of te downloaden.


 

NIEUWSBRIEF

Juli 2021 nummer 14

Expositie 100 jaar Veldhoven

De opening van de expositie ‘100 jaar Veldhoven’, op zaterdag 10 juli 2021 door de Wethouder Jeroen Rooijakkers was een groot succes. Het kunstwerk van Hanneke van der Zanden was verborgen onder de vlag van Kunst in het Rond. Voor de voormalige AKO winkel hadden zich een groot aantal belangstellenden verzameld waaronder veel van de leden van Kunst in het Rond. Clemens Stolwijk ontving voor Kunst in het Rond tijdens de opening van de expositie 100 jaar Veldhoven een Groot compliment van de PVDA.

30 kunstenaars exposeren op 24 locaties. De expositie is nog te bezoeken gedurende de maanden juli, augustus en september 2021. Op alle locaties liggen flyers voor de bezoekers zoals hierboven afgebeeld.

In het Eindhovens Dagblad is aandacht besteed aan de expositie.

Op onze Facebookpagina en op Instagram zullen we de komende weken steeds foto’s plaatsen van deelnemende werken op de verschillende locaties.

Nieuw lid

We verwelkomen graag een nieuw lid: Han Smits. Haar werk hangt momenteel als onderdeel van de expositie 100 jaar Veldhoven in de etalage van lunchroom The Post.

Jaarvergadering

De jaarvergadering is gepland op dinsdag 5 oktober om 19.30 uur in ’t Oude Slot. Alle leden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

Atelierroute

Het bestuur stelt voor om de atelierroute voor 2022 te houden op 23 en 24 april 2022. De vorm zal ongeveer gelijk zijn aan de andere jaren. Het plan is om een algemeen boekje te maken met een inlegvel met deelnemers aan de Atelierroute. Daarover volgt nog nadere communicatie.

Zeldzaam Mooi Museum Markt Veldhoven

Zeldzaam Mooi Museum Markt Veldhoven

’t Oude Slot in Veldhoven is niet alleen een museum maar ook een educatief centrum en een zeer geliefde trouwlocatie. In de tuin rond de gracht vindt in het weekend op zaterdag 25 september en zondag 26 september de vierde editie van de Zeldzaam Mooi Museum Markt plaats.

Het is een corona-proof markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van veelal lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt die ene unica. Er is voor ieder wat wils. Van illustraties, kunst, sieraden, (woon)accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer. Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van platen. Op de Zeldzaam Mooi Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singles: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Ook het Museum ’t Oude Slot heeft een eigen bijzondere programmering in het weekend. Zeldzaam Mooi is een initiatief dat buiten de organisatie van Kunst in het Rond ligt, waardoor men zich ook bij Zeldzaam Mooi moet aanmelden. Dat kan via deze link: Schrijf je hier online in. https://www.zeldzaammooi.com/event-details/zeldzaam-mooi-museum-markt-veldhoven-2

Beeldmateriaal

Voor communicatie in brede zin zoals website, facebook, persberichten etc. zijn we op zoek naar recent beeldmateriaal. Graag dit in groot formaat met beschrijving van het werk en je naam mailen naar Grasch@onsbrabantnet.nl

Suggesties/vragen

Stuur een mail aan info@kunstinhetrondveldhoven.nl Neem ook eens een kijkje op onze website: www.kunstinhetrondveldhoven.nl of op onze facebookpagina:

https://www.facebook.com/people/Kihr-Veldhoven/100014114508825.

Wij wensen iedereen een creatieve, ontspannen en gezonde vakantieperiode !


Hierboven staat de meest recente nieuwsbrief van Kunst in het Rond Veldhoven. Geïnteresseerd in oudere nieuwsbrieven? Die staan hieronder vermeld als pdf-document dat kon worden gelezen of gedownload:

nr 13 – mei 2021
nr 12 – december 2020
nr 11 – september 2020
nr 10 – mei 2020
nr 09 – maart 2020
nr 08 – januari 2020
nr 07 – november 2019
nr 06 – september 2019
nr 05 – mei 2019
nr 04 – maart 2019
nr 03 – januari 2019
nr 02 – december 2018
nr 01 – november 2018