Terug naar Exposities algemeen 

 

 

 

 

 

Expositie ‘Zien, in vorm en beeld’

met beeldkunstenaar Jan Leijten en staalkunstenaar Frank Vincent

 

Over de expositie

De foto’s en gedichten van Jan Leijten en de ‘staal sculpturen’ van Frank Vincent komen samen in de gecombineerde binnen- en buitenexpositie. Het thema is ‘Zien’, hoe kijk je naar je directe omgeving. De tentoonstelling wordt aangevuld met passende stukken uit de museumcollectie van ’t Oude Slot.

Openingstijden

De expositie is voor publiek geopend van zondag 14 april tot en met 25 augustus 2024, tijdens de openingstijden van het museum: woensdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur.

 

Over Jan Leijten en Frank Vincent:

 Jan Leijten (1950) geboren en getogen Oerlenaar, heeft creativiteit hoog in het vaandel staan. Wat betreft ontwerpen, schilderen, filmen en fotograferen heeft dit allemaal te maken met ZIEN, aldus Leijten. De meeste foto’s zijn gemaakt tijdens de wandelingen in het buitengebied van Veldhoven. Vaak gebruikte hij zijn mobiele telefoon omdat je die altijd bij je hebt.

 

Frank Vincent, noemt zich ‘staalkunstenaar’ uit Veldhoven. Hij wil mensen betoveren en verwonderen met zijn creaties in staal, hen achterlatend met de vraag: ‘hoe heeft hij dat gedaan?’ Er is als het ware een vleugje magie in verwerkt. Vaak wordt hij vergeleken met de beroemde kunstenaar Cornelis Escher en daarmee voelt hij zich vereerd.