Nathalie Silverentand-Houben
Schilderwerken

“Ik maak werk vooral voor aan de muur,  zowel vanuit eigen inspiratie, als in opdracht. Mijn werk ‘hangt’ tussen beeldend en abstract in. Je ziet vaak herkenbare onderdelen, samengevoegd met de abstractie versie ervan. Hierdoor blijft er ruimte voor je eigen verbeelding en ervaar ik de ruimte om vanuit mijn inspiratiebron er mijn eigen creativiteit eraan toe te voegen. Vanuit een eigen gemaakte foto ontstaan bij mij ideeën voor een schilderij. Mijn stijl kan worden omschreven als ‘nonchalant’, geholpen door onze impressionistische printer waarmee ik mijn foto’s afdruk. Ik werk graag op groot formaat. Maar kun je maar niet het schilderij vinden dat bij je past, daar op die ene lege plek op de muur? Heb je bijvoorbeeld materialen, gebeurtenissen of  symbolen die je op een bijzondere manier wil ‘bewaren’? Dan kan ik een ‘Memory Painting’ maken die bij je past. Ik werk met verschillende materialen, zoals acryl, olieverf, spuitbus en aquarel. En ik pas deze toe met behulp van verschillende technieken, zoals het afplakken met tape of het toevoegen van materialen. Tevens maak ik gebruik van (pastel en vet) krijt, potlood, stift en werk ik met zowel kwasten, als paletmessen. Ik maak mijn werken op platen of linnen doeken die worden afgewerkt met bijvoorbeeld met een baklijst en/of een epoxylaag.”

 

 

Biezenkuilen 101, Veldhoven

nathalieschildert@gmail.com

Instagram@nathalieschildert

 

 

 

 

Bea Sliphorst-Engelen
Atelier Severinus